Α.Σ.Ο.Χ «ΦΟΙΒΟΣ»Το Αθλητικό Σωματείο Ολυμπιακού Χωριό «ΦΟΙΒΟΣ» γεννήθηκε τo 2007, από κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού, της πόλης που δημιουργήθηκε στην ιδέα της πρότυπης Πόλης ως ιστορικό μνημείο σύγχρονου πολιτισμού.

Στο Α.Σ.Ο.Χ «ΦΟΙΒΟΣ» αθλούνται σήμερα πάνω από 700 αθλητές σε έξι ολυμπιακά αθλήματα: βόλεϊ, μπάσκετ, στίβο, τάε-κβον-ντο, τένις, χάντμπολ και έχουν αθληθεί ως τώρα περισσότερα από 4.000 παιδιά του Ολυμπιακού Χωριού και των όμορων περιοχών. Προοπτική μας είναι να καλύψουμε κατά το δυνατόν περισσότερα ολυμπιακά αθλήματα ενώ οι προσπάθειες μας στηρίζονται αποκλειστικά στον εθελοντισμό των μελών μας και στην αγάπη τους για τον αθλητισμό.

Ο «ΦΟΙΒΟΣ» μετά την εγγραφή του στις αντίστοιχες των αθλημάτων Ενώσεις και Ομοσπονδίες, Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ), Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), Στίβου (ΣΕΓΑΣ), Τάε-κβον-ντο (ΕΛΟΤ), Χειροσφαίρισης (ΟΧΕ) και Τένις (ΕΦΟΑ) είναι πλέον αναγνωρισμένος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, από το 2008, με αρ. μητρώου ΦΚ83.

Βασικός στόχος είναι να κρατήσουμε τα παιδιά μακριά από τις μάστιγες της εποχής μας και να δημιουργήσουμε ένα φυτώριο παιδιών που να αγαπούν και να χαίρονται το άθλημα και τον αθλητισμό γενικότερα ως τρόπο ζωής και μέσα από αυτό στο μέλλον να αναδειχθούν οι αυριανοί μας πρωταθλητές.