Α.Σ.Ο.Χ «ΦΟΙΒΟΣ»


Tο Αθλητικό Σωματείο Ολυμπιακού Χωριό «ΦΟΙΒΟΣ» γεννήθηκε τo 2007, από κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού, της πόλης που δημιουργήθηκε στην ιδέα της πρότυπης Πόλης ως ιστορικό μνημείο σύγχρονου πολιτισμού.

Στο Α.Σ.Ο.Χ «ΦΟΙΒΟΣ» αθλούνται πάνω από 800 άτομα σε έξι ολυμπιακά αθλήματα: βόλεϊ, μπάσκετ, πινγκ πονγκ, στίβο, τένις και ταεκβοντό και έχουν αθληθεί ως τώρα περισσότερα από 2.500 παιδιά του Ολυμπιακού Χωριού και των όμορων περιοχών. Προοπτική μας είναι να καλύψουμε κατά το δυνατόν περισσότερα ολυμπιακά αθλήματα.

Ο «ΦΟΙΒΟΣ» μετά την εγγραφή του στις αντίστοιχες των αθλημάτων Ενώσεις και Ομοσπονδίες, Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ), Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), Στίβου (ΣΕΓΑΣ) και Τένις (ΕΦΟΑ) είναι πλέον αναγνωρισμένος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, από το 2008, με αρ. μητρώου ΦΚ83. Επίσης από το 2011 είναι μέλος και της ΕΛΟΤ (ταεκβοντό).Οι προσπάθειες μας στηρίζονται στον εθελοντισμό των μελών μας και στην αγάπη τους για τον αθλητισμό.

Βασικός στόχος είναι να κρατήσουμε τα παιδιά μακριά από τις μάστιγες της εποχής μας και να δημιουργήσουμε ένα φυτώριο παιδιών που να αγαπούν και να χαίρονται το άθλημα και τον αθλητισμό γενικότερα ως τρόπο ζωής και δεν αποκλείεται μέσα από αυτό στο μέλλον να ξεπηδήσουν οι αυριανοί μας πρωταθλητές.