Με επιτυχια ολοκληρωθηκε η δραση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση που διοργάνωσε η άτυπη ομάδα Εθελοντές Αχαρνών - Θρακομακεδόνων μαζί με το Σύλλογο Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού και το Αθλητικό Σωματείο Ολυμπιακού Χωριού «ΦΟΙΒΟΣ» για τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου των Αθλητικών εγκαταστάσεων και ιδιαίτερα του στίβου και του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Ολυμπιακό Χωριό. Σε μια ζεστή παρέα εθελοντών, περίπου 20 ατόμων που συγκεντρώθηκαν, και με πρωτεργάτες τους εθελοντές Αχαρνών-Θρακομακεδόνων, καθαρίστηκαν από τα σκουπίδια, το γήπεδο, ο περιβάλλον χώρος και η πρόσοψη των κλειστών γηπέδων.

Μάλιστα, με φορτηγάκι που είχε εξασφαλίσει ο ΣΚΟΧ και μέσα σε σακούλες απομακρύνθηκαν υλικά παρατημένα εδώ και 4 χρόνια, όπως τούβλα, παλιές κομμάτια νοβοπάν, ξύλα, σίδερα και άλλα αδρανή υλικά. Τοποθετήθηκε επίσης, σήμανση, στις εισόδους του στίβου .
Με την παρουσία τους και με την εργασία τους μας τίμησαν, επιπλέον, οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού κ. Κατσανδρής και Διοίκησης, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κόνταρης, καθώς τη συνδρομή του έδωσε και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αχαρνών.
Τα υλικά που μαζεύτηκαν διαχωρίστηκαν και απομακρύνθηκαν σύμφωνα με τις αρχές της ανακύκλωσης και τα αδρανή υλικά τοποθετήθηκαν σε σακούλες σε χώρο που δεν εμποδίζουν και θα απομακρυνθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα από τους φορτωτές του Δήμου Αχαρνών. Απομακρύνθηκαν απορρίμματα πάσης φύσεως και οι σακούλες, πλήρεις απορριμμάτων, ξεπέρασαν τις 40! Και όλα αυτά σε συνθήκες όχι ευνοϊκές, αφού είχε προηγηθεί βροχή νωρίτερα το πρωί.! Η δράση ξεκίνησε στις 10:00 και ολοκληρώθηκε στις 13:00
Οι εθελοντές Αχαρνών – Θρακομακεδόνων, ο ΣΚΟΧ και ο «ΦΟΙΒΟΣ» και οι συνδιοργανωτές της δράσης εκφράζουν τις ευχαριστίες τους σε όλους τους συμπολίτες μας και φορείς καθώς και στο Δήμο Αχαρνών για τη συμβολή τους στην κοινή μας δράση που προτιθέμεθα να επαναλάβουμε σύντομα.
Σας ενημερώνουμε πως ο Σύλλογος Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού, η Β’ Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων (παράρτημα Δήμου Αχαρνών) του ΥΠΠΟ και ο Δήμος Αχαρνών διοργανώνουν στις 13 και 20 Μαρτίου εθελοντικό καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου και του αρχαίου μνημείου του Αδριάνειου Υδραγωγείου στο Ολυμπιακό Χωριό.

Μαζί και εσύ!
Καλαμπάκας Π. Παναγιώτης
Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου
Δ.Σ ΣΚΟΧ