Παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού στη ΓΓΑ από τον ΟΑΕΔ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 24 Ιουνίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To χρησιδάνειο δωρεάν παραχώρησης της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού από τον ΟΑΕΔ στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού υπέγραψαν σήμερα στα γραφεία της Διοίκησης του Οργανισμού ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός και η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Καθ. Μαρία Καραμεσίνη.
Συγκεκριμένα, παραχωρείται για 99 χρόνια η έκταση περίπου 90 στρεμμάτων με τις αθλητικές και λοιπές βοηθητικές εγκαταστάσεις, που έχουν ανεγερθεί στο Ολυμπιακό χωριό και συγκεκριμένα στο βόρειο τμήμα του οικισμού για την ικανοποίηση των προπονητικών αναγκών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και εν συνεχεία της εξυπηρέτησης των πολιτών και οικιστών στον τομέα της άθλησης. Η παραχώρηση αποσκοπεί  στη δημιουργία του νέου Εθνικού Προπονητικού Κέντρου, στο πλαίσιο του Εθνικού Αθλητικού Σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού – Αθλητισμού και την Γ.Γ.Α.
Οι παραχωρούμενες αθλητικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν συγκρότημα κλειστών γυμναστηρίων με τους βοηθητικούς τους χώρους, κολυμβητική δεξαμενή με τις εγκαταστάσεις της, στάδιο, γήπεδα τένις, αντλιοστάσιο άρδευσης του γηπέδου και χώρους στάθμευσης.
Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Καθ. Μαρία Καραμεσίνη τόνισε ότι «Με τη σημερινή παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τον ΟΑΕΔ στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ικανοποιούμε ένα πάγιο αίτημα των οικιστών του Ολυμπιακού Χωριού, που ήταν η εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων. Είμαστε σίγουροι ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι ο πιο αξιόπιστος φορέας, για να αναλάβει το κόστος της συντήρησης και επίσης την καλή λειτουργία όλων αυτών των εγκαταστάσεων που εξυπηρετούν τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού κατά προτεραιότητα. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις μπορούν να καταστούν ένας πόλος έλξης υπερτοπικός για τη νεολαία της περιοχής και των γύρω περιοχών.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη και όλη την υπηρεσία για την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού σήμερα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Για τον ελληνικό αθλητισμό είναι μία ιστορική ημέρα διότι, μετά από 15 χρόνια, ένας εμβληματικός τόπος, που φτιάχτηκε με έξοδα και δαπάνες του ελληνικού λαού, παραχωρείται στο υπουργείο Αθλητισμού. Ένας χώρος, ο οποίος ήταν για τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων, μπαίνει πλέον σε έναν σχεδιασμό ούτως ώστε να αναβαθμιστεί και να γίνει πόλος έλξης για τον ελληνικό αθλητισμό, για τις ελληνικές αθλητικές ομοσπονδίες και βέβαια για τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού. Είναι μία σημαντική ημέρα για εμάς. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, λοιπόν, από σήμερα μπορεί να προγραμματίσει με συγκεκριμένα έργα τα οποία θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, την αναβάθμιση του συγκεκριμένου χώρου για τον ελληνικό αθλητισμό».