Δελτίο Τύπου για την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού στη ΓΓΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
30 Μαίου 2020


Παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού στη ΓΓΑ


Η  παραχώρηση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού υπήρξε ανέκαθεν πάγιο και κοινό αίτημα των Σωματείων μας και της τοπικής κοινωνίας των 10.000 κατοίκων προς τον ΟΑΕΔ. Θεωρούμε την υλοποίηση της  ως την καλύτερη έκβαση για την χρήση και συντήρηση τους.

Ευελπιστούμε πως η πολιτεία θα αναδείξει περαιτέρω τις δυνατότητες του αθλητικού κέντρου και θα  σταθεί  αρωγός αυτής της  πολύχρονης εθελοντικής προσπάθειάς που καταβάλλουμε όλα αυτά τα δεκατέσσερα (14) χρόνια και καταφέραμε να διατηρήσουμε σε εξαιρετική κατάσταση το σύνολο των αθλητικών χώρων - πλην της κολυμβητικής δεξαμενής. 

Το αθλητικό κέντρο του Ολυμπιακού Χωριού αποτελεί ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας και συνδράμει στην συνοχή των κατοίκων καθώς και στην διατήρηση και την εξέλιξη της ταυτότητας της Πόλης μας ως σύγχρονου αθλητικού και ιστορικού μνημείου.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών θα θέλαμε να αναφέρουμε πως οι αθλητικές εγκαταστάσεις παραχωρούνταν στα σωματεία από τον ΟΑΕΔ – ΟΕΚ εγγράφως μέχρι ενός χρονικού σημείου και με άτυπη παραχώρηση τα τελευταία χρόνια, με την υποχρέωση της καλής και εύρυθμης λειτουργίας καθώς και της εφικτής συντήρησης από μέρους των σωματείων. Υπερβαίνοντας τις δυνατότητες μας καταφέραμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα.

Σχετικά τώρα με κάποια σημεία που αναφέρονται στην παραλαβή από τη ΓΓΑ θα θέλαμε να συμπληρώσουμε τα εξής:



1.         Το Ανατολικό κλειστό γυμναστήριο, βάσει της υπ΄αριθμ. 80754/43886/13.11.2015 (ΑΔΑ: ΩΝΥΗΟΡ1Κ-ΝΛ9) (κλικ εδώ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, διαθέτει  Άδεια Καλής Λειτουργίας από την Περιφέρεια κατόπιν ελέγχου από την αρμόδια επιτροπή καταλληλότητας που λειτουργεί σύμφωνα με τις απαιτούμενες προϋποθέσεις του νόμου 2725/1999 (όπως ισχύει σήμερα), η οποία βρίσκεται ακόμα σε ισχύ σύμφωνα με την ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ ΔΤΑΕΥ/ΤΤΠΑΑΕ/458806/15961/2214/446 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ Β' 3358/30.8.2019) (κλικ εδώ).

2.         Η μελέτη για την ενεργητική και παθητική πυρόσβεση έχει ήδη γίνει και έχει κατατεθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Ολυμπιακού Χωριού. Απομένουν κάποιες λεπτομέρειες στην κατασκευή για να δοθεί η  τελική έγκριση.

3.         Το κτήριο του κολυμβητηρίου χρησιμοποιείται για αθλητικές δραστηριότητες μιας και οι υπόλοιποι χώροι δεν επαρκούν.

4.         Ο ΑΣΟΧ ΦΟΙΒΟΣ προχώρησε σε ανακατασκευή των δύο γηπέδων τένις ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απρόσκοπτη χρήση από τους αθλούμενους.

5.         Ο σύλλογός μας διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο με όλα όσα ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα ενώ στον εξοπλισμό του διαθέτει και απινιδωτή. Μέλη και προπονητές του συλλόγου μας έχουν εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί πάνω στην παροχή πρώτων βοηθειών από επίσημους φορείς της πολιτείας.

Βασικός μας στόχος είναι, μέσα από μία οργανωμένη υγιή προσπάθεια, να κρατήσουμε τα παιδιά μακριά από τις μάστιγες της εποχής μας και να δημιουργήσουμε ένα φυτώριο παιδιών που θα αγαπήσουν τις αξίες του αθλητικού τρόπου ζωής.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας και στην πολιτεία, λειτουργούμε με γνώμονα την ενασχόληση όλο και περισσοτέρων ατόμων με τον αθλητισμό. Για το λόγο αυτό τα μέλη που δεν μπορούν να καλύψουν τις συνδρομές τους (άνεργοι, πολύτεκνοι) αθλούνται δωρεάν.

Τέλος, ευελπιστούμε πως με τη  συμβολή και βοήθεια  της πολιτείας οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού να γίνουν ο πυλώνας του αθλητισμού στη Βορειανατολική Αττική.

Για την ιστορία η ίδρυση του ΑΣΟΧ ΦΟΙΒΟΣ πραγματοποιήθηκε το 2007. Η δημιουργία του συλλόγου μας ήρθε να καλύψει τις αθλητικές αλλά και τις κοινωνικές ανάγκες που δημιουργήθηκαν με την εγκατάσταση των κατοίκων στην νέα πόλη που δημιουργήθηκε για την κάλυψη των Ολυμπιακών αναγκών.

Στο σωματείο μας λειτουργούν τμήματα Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Αντισφαίρισης, Στίβου, Χάντμπολ και Τάε κβον ντο.  Το σύνολο των αθλητών που μετέχουν κάθε χρόνο στα τμήματα μας κυμαίνεται περίπου στα 750 άτομα (παιδιά και ενήλικες).

Συντηρούμε το χώρο του αθλητικού κέντρου σε καθημερινή βάση και φροντίζουμε  για τη φύλαξή του όπως κάνουμε εδώ και δεκατέσσερα (14) χρόνια. Βασιζόμενοι δε στις οικονομικές συνδρομές των αθλητών μας καταβάλουμε τις οποιεσδήποτε δαπάνες προκύπτουν για τη λειτουργία των αθλητικών χώρων. Οι δαπάνες αυτές αφορούν στα πάγια έξοδα και κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, στα έξοδα θέρμανσης, στα έξοδα συντήρησης του υποσταθμού της ΔΕΗ, στη συντήρηση των γυμναστηρίων (υδραυλικές και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, βάψιμο, συντήρηση δαπέδων, λάμπες και προβολείς φωτισμού, αντικατάσταση καθισμάτων κερκίδας, κ.λπ.

Ο σύλλογος μας πλαισιώνεται από ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό και τον εθελοντισμό και φροντίζουν για την διάδοσή τους.


Ο Πρόεδρος                                                                                          Ο Γενικός Γραμματέας


Μακρής Σπυρίδων                                                                              Βαλαβάνης Αθανάσιος